Verandering van ritme


Gisteren aten we pas om 21.45... Wandelend langs de kust van Bretagne verbaasden we ons niet alleen over de ongelofelijke prachtige vergezichten, maar dus ook over de late (overigens zeer smakelijke) maaltijd. 





Het besef van tijd lijkt wat te vervagen. Eerst wat klusjes in de ochtend, daarna met de bijboot naar de wal om de omgeving te verkennen. Vervolgens gezellig wat drinken met de medevertrekkers van de Fleur de lis en de Flyer. 






Dan nog wat boodschappen, weer terug naar de voor anker liggende Marelief om nog voor het invallen van de duisternis te koken. En dan heb je trek, om 21.45 dus. Nog wat lezen, foto’s uitzoeken en opslaan, weerberichten verzamelen, plannen maken en oh ja, laten we ook nog maar eens gaan slapen. En het voelt eigenlijk best goed! Misschien doen we het morgen weer anders. Het getijde bepaalt in dit deel van Europa het moment van het vertrek naar een volgende plek, en dat kan weleens heel vroeg in de ochtend zijn. Maar ook dat is geen straf. We laten het lekker over ons heen komen. Soms gaan we snel, soms gaat het langzaam. En zo wandelden we al keuvelend verder ........

Mare Liefs!
Eric

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gastblog van Paula vanuit de Bahama's

Snowbirds

Thuis in Philadelphia

Het engeltje van Til

Thanksgiving

Thuis in Annapolis; gastblog Joris

Feest der herkenning

New York, the van Leeuwen way! Geschreven door Sascha

Winterkost

Cultuur schok