Terug op 'ons' eiland

 


Joao is mariene bioloog. Behalve één tijdelijk contract bij de EU, geen droog brood mee te verdienen. Maar hij houdt van de zee. Daarom runt hij een kleine strandbar op Culatra zodat hij toch dicht bij zijn geliefde oceaan is. Bij een lange wandeling over het strand in november zag ik een net aangespoelde dode dolfijn. Ik schrok ervan en meldde het bij terugkomst aan Joao. Hij reageerde laconiek: ja dolfijnen gaan ook een keer dood, net zoals wij. En als ze dood gaan dan spoelen ze bij een bepaalde windrichting aan. En nee, ze worden niet opgeruimd..



Onder begeleiding van het bootje van de werf worden we naar dieper water geloodst.

We zijn het water weer in en varen vanaf de werf terug naar ‘ons’ eiland. Het anker plonst op ongeveer dezelfde plek in het water als in november. En weer maken we lange wandelingen over het eiland. We komen Joao tegen aan de zeekant waar hij samen met een maat schelpjes uit de zee aan het scheppen is. Zijn barretje is noodgedwongen dicht en daarom zit hij nu in de schelpen-business. We kopen een flinke zak en krijgen het recept er gratis bij.

Bofkont en haar kokkie (en voordat er commentaar komt.. ik was alles af!)

Ook het restaurant/bar op het dorpsplein is vanwege de lockdown dicht maar dat weerhoudt de vissers er niet van om gezellig met hun eigen biertjes op het terras te gaan kaarten. Eigenwijze eilanders, we houden ervan 😉

Haventje van Culatra.

Gelukkig hebben we op de boot een prachtig eigen terras en aangezien de zon uitbundig schijnt genieten we volop. En met onze lucht-fauteuils en meegebrachte hapjes en wijn is het ook nu bij de strandbar van Joao goed toeven.


De dagen kabbelen voorbij.. met veel gezellige uurtjes met Sander en Lizette. Film kijken, lachen gieren brullen met 30 seconds, windsurfen, suppen, wandelen en ja ook op zijn tijd een klusje. Langzaam aan beginnen we ook wat te lezen en plannetjes te maken voor komende maanden. Maar voorlopig hebben we het hier nog heerlijk.

Mareliefs,

Karin



Terwijl Eric en Sander met de bijboot naar Faro scheuren om wat pakjes op te halen, suppen Lizette en ik naar een verlaten strandje.









Reacties

  1. Voelt vast goed om weer op en aan het water te zijn.
    Heerlijk in 't zonnetje. 😎
    En wat een genot dat jullie eigen restaurant nooit in lock-down is. 😘

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gastblog van Paula vanuit de Bahama's

Snowbirds

Thuis in Philadelphia

Het engeltje van Til

Thanksgiving

Thuis in Annapolis; gastblog Joris

Feest der herkenning

New York, the van Leeuwen way! Geschreven door Sascha

Cultuur schok

Winterkost