Spelevaren in Bretagne

 "Karin, kom snel naar buiten! Dolfijnen!" Terwijl ik me naar boven haast zie ik ze al weer onder de boot doorschieten. Sinds onze aankomst in Bretagne, bijna 3 weken geleden, hebben we deze bijzondere dieren al vaak mogen zien. En ik kan er geen genoeg van krijgen.. Het begon bij de Iles Chausey waar we voor anker lagen en ze naast de boot aan het spelen of jagen waren. En nu, terwijl de windvaan ons zuidwaarts stuurt en we Bretagne verlaten, lijkt het alsof ze ons nog even gedag komen zeggen. 

Het is een mijltje of 30 van Houat naar Pornichet waar we vandaag willen bevoorraden want de boot is behoorlijk leeg gegeten inmiddels. Ons bijbootje ligt weer  op het dek vastgebonden alsof er windkracht 12 verwacht wordt.. Laat dat maar aan Eric over! 'van Leeuwen-vast' noemen ze dat. Wellicht dat jullie het spreekwoord kennen: ''Dankzij spijkers van van Leeuwen..."? Nou dat spreekwoord is dus afkomstig uit de familie van Eric ;)

Afgelopen weken zeilden we steeds kleine stukjes en kwamen op de ene na de andere mooie ankerplek terecht. Afwisselend op eilandjes voor de kust of ergens verstopt tussen beboste rivierhellingen die diep de Bretonse kust doorklieven.  Ons bijbootje werd dus dagelijks gebruikt om naar de kant te varen en de omgeving te voet te verkennen.

Voor anker in de rivier Odet
Voor anker op de rivier Odet.

Na het boodschappen doen nog even het dorpje Sainte Marine bezocht, ook aan de Odet.

Voor anker bij de Iles Glenan

Prachtige wandeling langs de oevers van de Belon; Marelief hier aan een mooring.

Na de wandeling trakteren we onszelf op oesters van deze rivier, natuurlijk met een lekker glaasje erbij.

Voor anker bij het eilandje Houat, geen beter uitzicht dan op ons eigen privé terras.

Voor anker bij Belle Ile

Maar, elke avond, werd  trouw het bootje weer aan dek gehesen, En nee, niet gewoon losjes, morgen gebruiken we het ding tenslotte weer.. Maar 'van Leeuwen-vast' dus, met 2 sloten op de motor , 2 lijnen en zéker 7 knopen :)


Nu afscheid van Bretagne en langzaam aan richting een volgend hoofdstuk in onze reis, Noord Spanje,  waar we Wouter en Sascha gaan ontmoeten en daar kijken we ook erg naar uit!!

Mare Liefs,
Karin

Reacties

  1. Bon voyage, Karin et Eric

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Roberto! We zien je bericht net pas. Een of anderw instelling op de site had ik niet goed staan..

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gastblog van Paula vanuit de Bahama's

Snowbirds

Thuis in Philadelphia

Het engeltje van Til

Thanksgiving

Thuis in Annapolis; gastblog Joris

Feest der herkenning

New York, the van Leeuwen way! Geschreven door Sascha

Winterkost

Cultuur schok