Vertrekkers of plakkers?

Na het succesvol klussen in Vilamoura vertrekken we weer naar het prachtige gebied rondom Faro, en gooien we voor de derde keer het anker uit in de lagune bij Culatra.

We blijven hier plakken en beginnen bij de vaste bewoners van Culatra te horen...

Gelukkig een klein beetje beter nieuws vanuit Nederland en we besluiten om hier te blijven tot we eind november naar Nederland gaan.  En dat betekent voor ons een lange tijd voor anker op één plek! Dat hebben we nog nooit eerder gedaan en dat geeft weer een totaal nieuwe ervaring. Marelief is overigens niet de enige die deze plek kiest voor een time out. Er liggen zo’n 15 schepen voor anker waarvan 4 Nederlandse schepen.  Wat vervolgens weer resulteert in leuke contacten en afspraken. In een whatsapp gesprekje met Wouter vroeg hij of we ons dan niet verschrikkelijk verveelden? “Wat doen jullie dan zo’n hele dag”? Is het vervelen? We maken lange strandwandelingen over het eiland, doen wat klusjes, proberen vis te vangen vanuit de dinghy, gaan boodschappen doen op de groente en vismarkt en dus met de dinghy naar Olhoa, lekker koken, samen met de verschillende buren wat drinken en plannen uitwisselen en als het donker is dan kijken we een paar afleveringen Peaky Blinders. Tja, vervelen willen we dit niet noemen. Maar een beetje lui is het wel 😊.

Omdat wij in december naar Nederland gaan voelt dit wel goed zo. Maar bij terugkomst in januari gaan we Marelief weer vertrekklaar maken. We denken eerst te zeilen naar Madeira en daarna de Canarische eilanden. Hier zien we enorm naar uit.

Maar nu vormen we dus nog een onderdeel van de anker-community Culatra. En daarin heb je vrijwel vastgeroeste blijvers, de zogenaamde plakkers en zeilers op doorreis......

Mare Liefs,

Eric



Na een ochtendje kokkels rapen gaan de dames weer naar huis


Jakob is jarig en Hanny heeft een heerlijke appeltaart gebakken.

Markt in Olhao


En weer zo'n mooie zonsondergang


Ruilhandel met een oestervisser. Een flesje wijn voor een flinke portie oesters



Lunchgerechtje voor de zonneoven



Goed nieuws! Dat vieren we



Weer terug naar ons huisje als het bijna donker is

Joao en Paula  die tijdelijk op het eiland wonen bij onze 'stamkroeg'



Reacties

Populaire posts van deze blog

Gastblog van Paula vanuit de Bahama's

Snowbirds

Thuis in Philadelphia

Het engeltje van Til

Thanksgiving

Thuis in Annapolis; gastblog Joris

Feest der herkenning

New York, the van Leeuwen way! Geschreven door Sascha

Cultuur schok

Winterkost