Van oud naar nieuw

 



Afgelopen weken voeren we langs bekend terrein, van St. Vincent en de Grenadines, met een tussenstopje op St. Lucia naar Martinique. Frankrijk in de Carieb.  We weten van vorig bezoek een beetje wat we kunnen verwachten. Verse croissants en betaalbare wijn. Grote supermarkten en allerhande andere winkels. Tijd voor klussen en bevoorraden dus. De zonnepanelen op het dek zijn aan vervanging toe. We vreten GB’s en ons telefoonabonnement moet uitgebreid worden. Nieuwe duikbril, sodastream en ga zo maar door.  Maar we nemen ook tijd om lekker te relaxen, maken uitdagende wandelingen en vieren kerst met Sylke en Dick in de mooie baai van St. Anne. We hebben een globale planning in het hoofd. Wouter komt eind januari een weekje meevaren in St. Maarten. Tussen Martinique en daar liggen nog heel wat eilanden die we willen bezoeken! Na twee weken wordt toch ook weer tijd om op pad te gaan.

 

Klus geklaard!
Glibberige wandeling; trace des jesuites.

Anna en Leo, van wie we in Schokkerhaven onze box huurden zijn met een cruiseschip op Martinique. We halen ze op en maken een mooie rit over het eiland.
Kerst op de Marelief. We koken gezamenlijk met de bemanning van de Elitsha.
Dag St. Anne... het was weer fijn!
 
We klaren uit  en varen naar Portsmouth in het noorden van Dominica waar we eerder dit jaar al met Wouter en Sascha waren en waar we nu oud en nieuw vieren met de bemanning van Offspring. Na het eerste glas bubbels barst het lawaai los. We moeten bijna schreeuwen om elkaar nog te kunnen verstaan en de knetterharde bas doen de glazen en onze ingewanden trillen. Straks oordoppen in dan maar en dan houdt het vanzelf wel een keertje op. Maar als we ’s morgens wakker worden, bonst de ‘muziek’ nog net zo luid. We vatten het op als een teken; niet nog een dagje hier dralen, we moeten weg. Van oud naar nieuw. Van bekend naar onbekend terrein. 
Het eerste nieuwe eiland waar we landen is Marie-Galante. Ik had er tot een paar maanden terug nog nooit van gehoord en ik neem aan de meesten van jullie ook niet. Het is een klein eiland dat bij Guadeloupe hoort, en dus ook weer ‘gewoon’ Frankrijk maar toch weer heel anders. Na een paar dagen varen we naar Les Saintes, een nog kleiner eilandengroepje, ook weer behorend bij Guadeloupe. Het doet ons denken aan de eilandjes in Bretagne maar dan met palmbomen! 
Boven: Marie Galante, onder: Les Saintes
Inmiddels zijn we aangeland op het hoofdeiland Guadeloupe. Morgen varen we naar Antigua. Wordt vervolgd..

Mare Liefs,

Karin

Groetjes uit Deshaies, Guadeloupe

































Reacties

  1. Hey, gelukkig nieuw jaar. Heb nog proberen te bellen, maar niet gelukt (oordoppen in lees ik hier). Ziet er allemaal weer goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt;) we waren maar wat blij met die dingen! Jullie ook de beste wensen 😘

      Verwijderen
  2. Vorige bericht was niet van anoniem maar van broerlief :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super genieten! En...de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 💋💋

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Karin & Eric, wens jullie een heel gelukkig 2023. Wat een schitterende kleurrijke foto's weer! Liefs 😘

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gastblog van Paula vanuit de Bahama's

Snowbirds

Thuis in Philadelphia

Het engeltje van Til

Thanksgiving

Thuis in Annapolis; gastblog Joris

Feest der herkenning

New York, the van Leeuwen way! Geschreven door Sascha

Winterkost

Cultuur schok