Vakantie!

Maine. ‘’Dit voelt als vakantie’’, zeggen we tegen elkaar. Nu zullen jullie denken, jullie hebben toch de hele tijd vakantie. En dat is ook zo 😉. Maar dit voelt toch anders. Waardoor dat komt? Misschien doordat veel Amerikanen hier ook op vakantie zijn maar waarschijnlijk vooral doordat we best veel gevaren hebben en we nu weer even meer rust nemen.

Na het afscheid van Wouter en Sascha, varen we begin juli van New York naar Maine.  Dat kan hoppend langs de kust. Net zoals we dat in Europa in zomervakanties deden. Maar Amerika is groot!! Groter dan het in en uitzoomend op de IPad lijkt.  We varen in lange dagtochten en worden regelmatig geplaagd door mist. We kijken uit naar rust en wat langer op één plek blijven. We hakken een knoop door; we blijven in Maine en gaan niet naar Canada. Ons cruising permit loopt af in februari. Dan moet Marelief het land uit zijn.. Door 2 weken in Canada te verblijven zouden we die periode kunnen verlengen tot augustus volgend jaar. We komen tot de conclusie dat dat niet veel toevoegt omdat we dan precies in het volgende orkaanseizoen het land uit moeten.

Vanaf Portland gaat het tempo dus drastisch naar beneden. We slaan genoeg boodschappen in om een paar weken vooruit te kunnen en dan is het vakantie! Na een klein stukje varen vinden we steeds weer een mooi en beschut ankerplekje waar we de dennenbossen kunnen ruiken, zeehondjes  en dolfijntjes naast de boot zwemmen en adelaars door de lucht zweven. We snoepen van frambozen, bosbessen en kreeft en genieten van prachtige uitzichten na inspannende klimmetjes.  Vakantiekiekjes dus 😊. Kijk zelf maar. 

Mare Liefs,

Karin

PS Op de filmpjes-pagina vind je ook de laatste videobeelden van onze reis.

Onderweg naar Maine; Block island
Regelmatig mist onderweg..

Portland blijkt een leuk stadje. En we worden weer eens spontaan geholpen met een ritje naar de supermarkt door iemand die we op de dinghy steiger ontmoeten.














Weer even naar de bewoonde wereld voor wat boodschappen. En weer een spontane lift van deze aardige dames. In de supermarkt lopen we Robert uit Deventer tegen het lijf. Frappant hoeveel Nederlands sprekende mensen we tegenkomen hier. 
En de was moet ook weer even gebeuren.








We liggen bijna 2 weken in Somesville in/bij Acadia National Parc. Prachtig en beschut en met een goede busservice kunnen we het eiland met gemak verkennen.



Bald eagles. Machtig gezicht.





Reacties

  1. Geniet van jullie "vakantie" in de vakantie! 😉 Maar begrijp dat jullie zonder als maar te varen nu meer rust krijgen. En wat een schitterende natuur! Tot hoors. Liefs 😘

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gastblog van Paula vanuit de Bahama's

Snowbirds

Thuis in Philadelphia

Het engeltje van Til

Thanksgiving

Thuis in Annapolis; gastblog Joris

Feest der herkenning

New York, the van Leeuwen way! Geschreven door Sascha

Winterkost

Cultuur schok