Voor mamma

Een zacht briesje neemt me mee naar de plek waar  zoveel fijne herinneringen liggen...

Bij de top van het vuurtorenpad stoppen we. Even een foto op dit mooie plekje voor we afdalen naar het strand. Het is al warm en de zoete geur van duinrozen en zonnebrand omringt ons. Het belooft een heerlijke dag te worden.
Vanmorgen vroeg ben je al op de fiets naar het dorp gegaan en heb je boodschappen gehaald bij de bakker, slager en verse aardbeien bij de boer. Een koeltas vol lekkernijen om man en kinderen mee te verwennen hangt aan de buggy.
Dat hele zorgzame heb ik geloof ik niet van jou geërfd (de jongens hebben het er tenminste nog steeds over dat je beter met oma dan mij naar het strand kon gaan..), de voorliefde voor water en reizen des te meer. 
Terwijl jij onvermoeibaar zandkastelen bouwt met je kleinzoon, droom ik weg naar de horizon waar minuscule witte zeiltjes langzaam voorbij trekken. Ik weet het zeker! Daar varen wij over een paar jaar ook! 

En als dat  eenmaal zover is, word jij onze trouwste volger. Vaak weet je al eerder in welke haven we aan gaan leggen dan wijzelf😊. "Veel plezier in Oostende!" of "Welkom op Herm" pingt de telefoon dan al zelfs voordat we het anker uitgegooid hebben.
Een belangrijke reden voor dit blog was dan ook dat ik wist dat jij het geweldig zou vinden om onze avonturen te volgen (en vervolgens weer delen met al je vriendinnen.. 😙).

De Banjaard boei markeert het punt waar we omheen moeten varen om de zandbanken te ontwijken die zich tot bijna 6 zeemijlen voor de kust van Schouwen uitstrekken. De vuurtoren is vanaf hier niet meer dan een grassprietje, maar dichtbij genoeg om te kunnen bellen. En dat deden we dan ook altijd op dit punt. "Mam ik zie 'm hoor!"

Vandaag varen we hier weer en ik mis ons belletje en straks je 'welkoms-appje' maar je vaart altijd mee in onze gedachten.

Een zacht briesje neemt je mee....

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gastblog van Paula vanuit de Bahama's

Snowbirds

Tuintje voor de boot

Het engeltje van Til

Thuis in Philadelphia

Standje 69 op het Spaanse water

Feest der herkenning

Thanksgiving

Winterkost

Onbewoond maar niet alleen