Herfst op de hielen

We merken het aan kleine dingen. Dauw op de ramen in de ochtend. Vaker een buitje. De zeillaarzen weer opgediept uit de bakskist en op de buurboten zien we allerhande sloffen en Uggs in plaats van teenslippers aan de voeten. De herfst komt eraan!



Binnen is het best gezellig

Afgelopen zaterdag gaan we de beschutte baai van Aldán in. Er wordt regen en redelijk wat wind voorspeld. Het valt uiteindelijk best mee en op maandag lijkt het zelfs een mooie dag te worden.

We maken van de gelegenheid gebruik en varen een klein stukje naar de Illas Cies, één van de Atlantische eilanden van Spanje waar we al veel over gehoord hebben. Ook hier zien we dat het seizoen op zijn eind raakt, de tenten die op de camping op het eiland staan zijn bijna allemaal afgebroken en het is heerlijk rustig. We lopen naar een uitkijkpunt op het noordelijke eiland en hoewel we er al weleens foto's van hebben gezien zijn we verbluft hoe mooi het hier is. 







Op de terugweg zien we meer boten in de baai liggen. En wat een verrassing! Ook de Jonas van Hanny en Jakob ligt er. We volgen hun blog en avonturen al een jaar of drie dus voor ons zijn het BN-ers! Vorig jaar waren ze nog op de Pacific en nu hier, onderweg naar de Middellandse zee.  We gaan even kennismaken en ze nodigen ons uit om de volgende dag koffie te komen drinken. Ontzettend gezellig en bijzonder om hen nu in het echt te ontmoeten!

Op dinsdag varen we een stukje terug en gaan naar Combarro. Een leuk oud dorpje bekend om de vele 'horreos' aan het water. Dit zijn kleine huisjes op palen met ventilatiegaten erin waarin vroeger mais en hier vis bewaard werd. Tegen de tijd dat we klaar zijn met de klusjes op de boot en kletsen met onze Amerikaanse havenburen (Jim, Eaglefans😉), zeikt het alleen van de regen. 

Het dorp moet maar wachten tot morgen. Maar ja, dan moeten we eerst ontbijten, boodschappen doen, een wasje want ja een haven en dus stromend water, van alles up- en downloaden want ja wifi in de haven. Uiteindelijk gaan we dus om kwart over twee het dorp in en vertrekken we rond half vijf uit de haven.



Ook al heb ik onderhandeld over de havenprijs en 25% korting gekregen, er zijn hier zoveel mooie ankerplekken, het is toch zonde om dan geld voor niks uit te geven. Dan beter een extra terrasje.. We vertrekken dus en  gaan weer richting Aldán, daar lagen we zo mooi rustig. Onderweg zien we via de AIS dat Koos en Wilma, die we kennen van onze thuishaven, ook onderweg lijken te zijn naar Aldán.  We roepen ze op via de marifoon en spreken af om te gaan cobben. Wij moeten nog best een stuk opkruisen en als we aankomen zien we de rook al van de cobb komen. Snel de bijboot eraf en erg gezellig en bijzonder om elkaar hier te treffen!


Inmiddels liggen we in Baiona. Vanmorgen op jacht  naar iets warms voor aan de voeten en een paar dikke soksloffen en Eric zelfs een paar behoorlijk opwindende nep-crocs mét bontje gescoord😨. Hoewel ik best hou van de herfst, dit kan zo echt niet langer! Het is tijd om de zomer achterna te gaan. Portugal, nós estamos vindo!

Mare Liefs,
Karin



                                            

Reacties

  1. Heerlijk om jullie verhalen te volgen. Je schrijft echt zo lekker! 😘

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke reis. Prachtige plekken doen jullie aan. Dat zal rond Portugal vast ook zo zijn. En dan kunnen de sokken weer uit, begrijp ik. 😉
    Goede vaart!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Karin & Eric, wat een ontzettend mooie foto's en, zoals altijd, leuk geschreven blog! Veel plezier verder en goede vaart naar Portugal! 😘

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Karin & Eric, wat een ontzettend mooie foto's en, zoals altijd, leuk geschreven blog! Veel plezier verder en goede vaart naar Portugal! 😘

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gastblog van Paula vanuit de Bahama's

Snowbirds

Thuis in Philadelphia

Het engeltje van Til

Thanksgiving

Thuis in Annapolis; gastblog Joris

Feest der herkenning

New York, the van Leeuwen way! Geschreven door Sascha

Winterkost

Cultuur schok