Dubbel gevoel


Op onze tocht naar het zuiden maken we een wat langere tussenstop in Porto. Daar zijn we overigens niet uniek in. Een 5-tal Nederlandse boten vormen een gezellig clubje. Sommigen voor anker, anderen aan de steiger. En  we fietsen, wandelen en werken aan de klussenlijsten. Maar natuurlijk proeven we ook port en bekijken de mooie stad met als hoogtepunt een borrel op de voor anker liggende Blue Beryl, midden in het centrum! Samen met Frans en Femke van de Skellig fietsen we in een sliert achter elkaar aan naar de stad. Daar staat Sander met de bijboot al klaar. Hup, alle vijf erin en varen maar. En na alle gezelligheid inclusief discolichten en Amsterdamse smartlappen in het donker weer terug. Zo wil je Porto echt wel beleven!



Vrouwen aan de was, mannen aan het vissen

Stationshal van Porto

Azulejos, handgeschilderde blauwe tegeltjes, overal

Ook de kanarie heeft bijpassende tegeltjes


Portproeverij


Borrel op de Blue Beryl

We voelen ons bevoorrecht en beseffen ons dat zeer. Helemaal op de momenten dat je van het thuisfront verdrietige berichten ontvangt. We zijn op afstand en kunnen fysiek dus relatief weinig doen en voelen ons dan lam geslagen. In onze situatie dus een dubbel gevoel.

Nog voordat we in Portugal aankwamen hebben we geprobeerd de basis beginselen van het Portugees onder de knie te krijgen. En ik kan je zeggen, dat valt niet mee! Mooie maar moeilijke taal, met name de uitspraak. Aangezien, in tegenstelling tot in Spanje, men hier  meestal goed Engels spreekt, redden we ons wel. We hebben met veel plezier het televisieprogramma ‘The voice of Portugal’ gezien. Het format herken je en het is dus makkelijk te volgen met veel echte Portugese muziek.

Na Porto  nu weer op pad. Met goede ruime wind in stapjes van tussen de 60 en 35 mijl richting Lissabon. Wiegend op de deining waarbij we de ontelbare vispotten in de gaten proberen te houden. Gelukkig geen mist en dat helpt. Tijdens deze tochtjes genoeg tijd om te lezen, te mijmeren en wat te schrijven. Broertje, deze is voor jou!

Mare Liefs,
van je grote broer

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gastblog van Paula vanuit de Bahama's

Snowbirds

Thuis in Philadelphia

Het engeltje van Til

Thanksgiving

Thuis in Annapolis; gastblog Joris

Feest der herkenning

New York, the van Leeuwen way! Geschreven door Sascha

Winterkost

Cultuur schok