Winterslaap

Gek hoe geuren en geluiden je ineens naar een andere tijd laten reizen. Als we de boot open doen zijn we na een winterslaap weer voor het eerst in Schokkerhaven. Zonnetje, vogeltjes en die typische Marelief-lucht, heerlijk! Voorjaar!

Schijn bedriegt, want we zijn niet in Schokkerhaven maar net vanuit Nederland naar Faro gevlogen. Ruim 120 kilo bagage mee.. Je wilt t niet weten wat we allemaal meezeulden, zelfs een vriezer.. Waar gaan we dit allemaal laten?? Gelukkig helpen Sander en Lizette even met sjouwen en dan laten we de boel de boel en gaan we eerst in het middagzonnetje aan de bubbels even bijkletsen.


Met 3 karren vol komen we aan op het vliegveld van Faro.

Dank je wel Sander en Lizette voor de lieve ontvangst xx!!

Bijkletsen, dat hebben we ook veelvuldig in Nederland gedaan. Wat was het super om alle mensen die ons lief zijn weer te zien. En wat zijn we verwend met gezellige en heerlijke avondjes.




Dank jullie wel allemaal voor de heerlijke en gezellige avondjes !!

Maar het is ook fijn om hier weer te zijn. Voor ons vertrek naar Nederland hebben we onze Marelief naar een scheepswerf in Faro gebracht en daar staan we hoog en droog op de kant.

We worden door iemand van de werf opgehaald om ons door de ondiepe geulen naar de werf te loodsen.




We kunnen de vliegtuigen vanaf de boot zien.

In de weken die volgen doen we allerhande klusjes. We zijn kind aan huis bij de Aki, de Portugese Gamma, die hier om de hoek is. Paneeltje voor de vriezer, latjes om de zonnepanelen te verstevigen, schuurpapier, lak, elektradraad, noem maar op. Maar alles wel op het gemak hoor! ’s Middags wordt er bijtijds gestopt en drinken we als het lekker weer is wat aan de waterkant. Overdag kan het behoorlijk warm zijn als het zonnetje schijnt en de wind weg is maar de avonden zitten we gezellig binnen. In Nederland heb ik voor honderden uren aan series en films gedownload en met de nieuwe Mibox kunnen die nu gewoon groot op de tv kijken. Wat dat betreft is er trouwens wel sprake van baas boven baas.. de Satori heeft een heuse bioscoop aan boord en is goed voor leuke avondjes uit!

De nieuwe vriezer geinstalleerd en trots op ons zelfgemaakte frontje.

Met wat kleine aanpassingen kunnen we prima op het droge verblijven; afvoer van het afwaswater en over het toilet mag ik van Eric niet uitwijden ;) 

Fietsen door de duinen en luxe huizen en golfterrein van Vale do Lobo

We fietsen 22 kilometer naar Vilamoura om Hanny en Jakob op te zoeken.


Klussen! Zowat elke dag staat de boot op zijn kop. Rechts onder opknappen van de extra spiboom die we op de werf op de kop getikt hebben.

Gourmetten en gezellige filmavondjes bij bioscoop Satori

Kortom, we hebben het goed naar ons zin. Eigenlijk zouden we 1,5 week geleden het water weer ingaan maar dat hebben we uitgesteld. We wachten nog op wat pakketjes die hier op de werf bezorgd worden, er zijn nog klusjes, en het leven op de kant is toch minder oncomfortabel dan ik eerst dacht. Aan de andere kant zijn we klaar om uit onze winterslaap te komen. Het water en nieuwe bestemmingen lonken.  

Reacties

  1. Wat een eer om te mogen meelezen op het prive-blog. Leuk om te zien wat jullie allemaal meemaken daar hoog en droog in Faro. Heerlijk dat je weer het water in kan met Marelief, want dat is toch waar een boot hoort te zijn. Wij gaan jullie voorlopig vast niet meer zien, want wij ontsnappen donderdag naar Spanje. Maar we houden vast en zeker goed contact. We zijn heel benieuwd hoe jullie oversteek van de oceaan zal gaan en hebben er het volste vertrouwen in.

    Liefs van Hanny en Jakob
    sv Jonas

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om weer eens wat te lezen en ge-update te worden. Gelukkog gaat het prima en hebben jullie ool genoeg te doen. Stay safe! 😘

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank voor de update!
    Fijn om weer naar jullie belevenissen te kunnen uitkijken.

    Volgens mij mogen jullie best trots zijn op alle klussen die je toch maar mooi zelf klaart.

    De foto’s geven echt al een voorjaarsgevoel. Kan me hier niet snel genoeg komen.

    Pas goed op elkaar. ��

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er allemaal weer heerlijk uit! Succes met de laatste klusjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Nooit klaar he.. maar fijn om weer in t water te zijn.

      Verwijderen
  5. Fantastisch om op deze wijze te kunnen meeleven met jullie avonturen en ervaringen. Geloof me, een grote bron van inspiratie! Succes met de voorbereidingen! Geniet van elke dag!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gastblog van Paula vanuit de Bahama's

Snowbirds

Thuis in Philadelphia

Het engeltje van Til

Thanksgiving

Thuis in Annapolis; gastblog Joris

Feest der herkenning

New York, the van Leeuwen way! Geschreven door Sascha

Cultuur schok

Winterkost